Translate

diumenge, 19 de desembre del 2010

ENCONTRE LITERARI A2+

El pasat finde vaig tenir l`honor d`escalar amb un dels GRANS de l`escalada d`aquest pais: en JOAN JOVER.Guia de muntanya,escalador tot terreny,fa molts anys que s`arrosega per la vertical,humil,discret,solitari,gel roca,vuitmilista...dona milt voltes a més d`un dels PIANTES que corren por ah (Paca inclòs)i...varem obrir una nova via a la paret de la FONTFREDA,despres d`un intent de 2 ANYS! per culpa dels horaris de treball que noi hi ha qui els aguanti...La trobada va ser per culpa d`uns llibres que varem intercamviar donant la posibilitat de coneixer-nos mutuament.Ell volia tastar l`Artifo extrem que practiquem alguns,però les caracteristiques de la via van fver que ,majoritariament,sortis en lliure.Aqui va la resenya:


`artificial es apurable en lliure amb una mica de gesto i morro.En Joan tyenia els tres primers llargs començats,i va voler adreçar la ruta,em va trucar i ja estavem per la feina..

Paca obrint el 4 llarg (Vsup)
.
Es la meva primera via en aquesta paret.Crec que encara hi te moltes posibilitats.Incomprensiblement te poques obertures,potser per l`aproximaciò o el decens...pero no n`hi ha per tant!


jumant durant la 1ª asenciò


La via ha quedat equipada a les reunions (minim 1 expansió) i a les tirades difícils hi ha alguna cosa.

Paca obrint el 6a.

La  posibilitat d`escalar amb gent com en Joan es la quantitat de coneixement que pillas.Ell no surt a les fotos per que no li agrada...Va ser una bona experiència que,espero es repeteixi sense malentesos, l`any que ve en un projecte visualitzat per tots dos practicament alhora desde el cim.


cim i avall

GRACIES JOAN.

6 comentaris:

  1. Enhorabona, fa molt bona pinta la nova ruta, ens la apuntem a l'agenda i aixi coneixer de pas aquesta paret.
    Bones festes i força torrons perque no es desimfli el portagots!

    ResponElimina
  2. NO ESTA MOLT EQUIPADA,PERO NO ES DIFICIL.GRACIES PER LA VISITA.BON NADAL VERTICAL!

    ResponElimina
  3. Aquesta pinta bé l'A2+ és molt treballos?. Bon Any

    ResponElimina
  4. joan:no,el va obrir en Jover...i es apurable en lliure dificil segur (uns 15mts)

    ResponElimina
  5. ei paca sóc el Miquel. Un pegue a aquesta via sense martell com el veus? de quin pal van els A2+? placa, fissurilla,.... gantxos? entren ninus?

    I la resta? són llargs guapos no?

    Dime argo!

    Ens molaria repetir-la.

    Salutti!!

    ResponElimina
  6. tu la fas sobrat!!! artifos en placa calcari totaLMENT APURABLES(6a com a molt.3 primers llargs:algo d`herbes,ultim llarg.canalota herbes...però els llargs d`enmig valen la pena!!!
    CAÑA ALS ALIENS!!!!
    salut i sort (i tranquil que no patiràs gens com jo a la teva festa)

    ResponElimina