Translate

dilluns, 4 d’abril del 2011

DEJAVU A3

...i un dia vaig decidir parar d`escalar.No se per què,pero ho havia de fer...anava a pitjor(hem costaven els meus propis 4sups!) i en artifo portava 23 anys picant i ja havia fet tot el que podia fer i fins aqui vaig arribar.

Durant 2 anys vaig fer 5 vies (2 bigwalls i el resto en familia).

Però un dia, quant algu va obrir una nova via al cavall acribillant a expansions l`agulla,de rebot vaig voler demostrar que es podia pujar sense tanta xapa (en total van quedar  15 de progresio),per una via nova,estant quasi be 2 anys inactiu,amb un sobrepes evident, i vaig tenir un Dejavu!(això ja ho he fet abans!)

Com que estava desentrenat,vaig graduar super alt,i efectivament,en la 2ª aserncio (Pelut-Xose,com no!) confirman la graduació:un grau menys a tot els llargs (artifo,el lliure està bè).

(obrint el 4 llarg)
                                                 
En dos dies vaig acaba-rla fent vivac a la R2.La via en tot moment va lluny d`altres menys al final de la 4ª tiradaja prop del cim,i te la tercera reunió comuna amb la "Xavier rabat".

(solitari malaltís)
                                                                                  
                      Dejavú es una via totalment apurable en lliure,ja que hi ha molt foradet sobretot al desplom del segon llarg.La roca es boníssima i crec que te color per alliberar-la.

(acabant la ruta,ja prop del cim)
                                                                                 
                      Les fotos son fetes per en Joan Miquel Dalmau,que aquell dia tambe obria proip d`allí.GRACIES JOAN MIQUEL!!!!.

...Després d`això,el retorn ala vertical,era questió de dies...                                                                                                                                      

14 comentaris:

  1. caram...pues menys mal que vas recapacitar :)

    ResponElimina
  2. Com sempre ben retornat, així d'apurable, em parlem?????.

    ResponElimina
  3. Marieta:...no tothom pensa igual!!!! gracies.
    Ferran: jo crec que es apurable,s`hauria de probar...

    ResponElimina
  4. M'aturo en el dubte lingüístic que em suposa "l'apurable" que dius, i així és com en veig les seves magnífiques accepcions a l'Alcover-Moll:
    1. Purificar, porgar d'adherents nocius o inútils., o la segona: 2. Examinar per menut, fins a les coses més petites.; i, fins i tot, em diu coses la cinquena: 5. Preocupar molt, fer perdre la tranquil·litat per un perill o per una gran dificultat.

    Per més que en un absolut declivi, el montserratí va ser una parla ben viva.

    ResponElimina
  5. Girben:ets un crak! ara busca la paraula "esperó" haviam que posa...

    ResponElimina
  6. Paca, faré una cosa millor, t'adreço a la versió digital d'aquest vell i fantàstic diccionari.

    http://dcvb.iecat.net/

    ResponElimina
  7. paca: Que és un tascó mecanic PLIKA de 8mm? que me pierdoiooooo!

    40 ploms...la ostia...A casa me'ls faig moolt guarros...cordino amb un nus, passat per un retall de tub que repico i aplano, i ja està.

    Molt guarro no?

    ResponElimina
  8. girben:Sorprent!!! gracies.
    tranki:un PIKA es com un friend que es posa en forats burinats de0,5 cm de fondària.No fa falta en aquesta via si tèstires a ultims del pedal.consta d`una bola de 7mm i una cunya lateral que,un cop posat dintre el forat,deixes anar la cunya i bloqueja el conjunt dins el forat.on xapes la erxpres es igual que un alien monocable.Aparell inventat als usa i no homologat!
    Lo que tu fas no son ploms, son herejias....ja quedarem...

    ResponElimina
  9. Vigila amb els ploms TRanki, a casa dels meus pares fent una fabricació en serie per els Verneda Klimb, tot boig vaig fabricar-me un motllo al taller de FP (en mis inicios me saque la mecanica industria, uno tiene un pasdo), al que anava, vinga a fabricar tota una tarde a l'habitació, sentat a terra, i el fogonet de la muntanya, un got gran ple d'aigua, i vinga a fondre plom, i a refredar ploms.

    En una d'aquestes encara no se que collons vaig fotre i zas, tenia la cara posada a sobre del fogonet i tota la metralla de plom va sortir disparada cap al sostre de la meva habitació i cap a la meva cara, encara no m'explico com va donar-me temps a tirar-me enrere, sentencia, el sostre de casa dels meus pares (la meva ex-habitació) d'aquelles sostres de suro blanc ametrallada de una manera desconsiderada, encara queda alguna cosa de plom, per aixó deuen fer obres ara.

    Que casi em desfigura la cara, mai mes vaig tornar a fer invents, altres si, pero d'aquets no.

    Paca- el catxarro aquest que dius te molt bona pinta, jo l'he vist utilitzar en la industria de la construcció, hi ha fins a M10, corre un video a veure si el trobo de un paio fotent unes volades a anglaterra d'aquest trasto que tela.

    ResponElimina
  10. Ferran:això de l`explosio tambe m`ha passat a mi,i es per que en el motllo hi ha aigua!!!el plom explota...
    els ploms s`han de fer al aire lliure!!!!!
    Aquest catxarro ja no es fabrica.Ara ni ha un de nou amb doble cunya que te mes bona pinta:l`antic d`una sola punta,si la cunya la posaves al "terra" del forat,l`invent es quedava al forat per sempre...(la cunya s`ha de posar adalt o de canto)
    ENS VEIEM!!!

    ResponElimina
  11. Ja veig que no soc el unic que ha sofert la pirotecnia.

    Et passo l'enllaç que et deia, es una aparell similar als Ballnuts es diuen ClimbTech Removable Bolt i ja veuras al video el funcionament, es una bona alternativa per on hi havia forats de burils i demes t'enllaço el video,
    http://vimeo.com/10674868

    ResponElimina
  12. Aquesta es la web d'aquesta gent http://www.climbtech.com/products/removable-anchors

    ResponElimina
  13. Oju amb els gasos del plom quan es fon, són molt tòxics i cancerígens!!!!!!

    ResponElimina