Translate

dimecres, 20 de febrer del 2013

ANSELM A3





HIVERN 2011: Ha nevat a Montserrat.M`en vaig a la nord d`Ecos d`excursió.Com sempre faig mai vaig de buit, aprofito el viatge per portejar aigua i material...amb l`intenció d`obrir una nova via en solitari i a l`hivern.Sé el que m`espera i m`ho penso més de dues vegades i marxo decebut cap a casa...unaltre dia serà!



...I unaltre dia va ser:HIVERN 2012:No ha nevat,però fot una rasca que flipa! Un cop al peu de via, començo per una placa infectada de bons forats(2 ploms a la tirada només).


En tot el llarg,entren moltes classes de seguros diferents,desde ancles,fins a tricams:





El llarg surt net d`expansions,la quantitat de bons forats ho ha inpedit.


Baixo,faig unaltre porteig i ja ho tinc tot per una setmana de vacances.Començo el segon llarg,sortida una mica delicada...


...de passets precaris...


Aquest llarg no és tant bò com el primer(2 burils) però l`entrada a la bauma de la R2 té guasa...


Aqui monto el chiringuito,on pasaré les properes 3 nits.


Els dies són curts i freds, i les nits llargues i gèlides,i em dóna temps per pensar i meditar sobre la meva vida en vertical...

...que no tardarà gaire a acabar-se.Tot em costa molt,tinc una feina que no hem permet fer Bigwall,i si faig esportiva (IV+)no m`omple.Quant els  col.legues em comviden a escalar amb Ells,rebutjo l`oferta per por a fer el ridícul o simplement per no poder pujar....No tinc temps,ni forçes, ni ganes,suposo que tot aixó portarà cap el final...


"I VISC,EN UNA CAPSA GRISA,PROBABLEMENT CAÇAT,DORMINT TOT SOL AL VESPRE,SOMMIANT QUE NO M`AFECTA,NI EL FRED NI LA CALOR"...(Kitchts)




Mentres el final no arriba,aprofito per obrir el tercer llarg,Es superb!!.Comença superant el desplom de la bauma amb un pas de bong genial...






...i després continúa per una placa "gruyère" de forats acollonant

Fa molta rasca,i malgrat vaig sol,no consegueixo entrar en calor. L`ambient és fantàstic,i al davant, les cabres em vigilen per si pasa algo...

i també hi ha un cabró:


...i un mascle cabró:


El llarg es brutal de maco:


Faig unaltre vivac a l`hamaca i al dia seguent obro el 4 llarg,aquest sí,combinant artifo i lliure que deixo bastant equipat.Durant mitja hora,toca el Sol per que es el temps que tarda l`astre rey de pasar del Salt de la nina a l`agulla Lluís Estasen,i s`agraeix l`escalfor...



Hi ha dos moments realment bons en tota escalada: un  quan es mor de càncer un "Anònim" que no aporta res i l`altre  quan en placa pots clavar coses com això:


La via no acaba al cim,no hi ha lloc.Flanquejant a la dreta uns 15mts fàcils s`arriba a l` última tirada de l`esperó de l`Alba (V+).Jo opto per rapelar per la via.

CROQUIS "LA NOCHE DEL LORO2"


FOTO:JOAN JOVER

...............................
 PD:"honoraràs al teu pare..." però millor si ho fas en vida!

18 comentaris:

  1. Muchas felicidades, se ve increíble tío !!
    Las fotos didácticas no tienen precio, gracias.
    No te desanimes por comentarios estúpidos, en serio, no te desanimes, lo haces cuando dudas de lo que escalas o cuando dudas de como lo escalas. ¡Mira que te gusta hacerte el "ploricaire"...! a todos nos cuesta esto cada vez más, ya ves tu que cosa.... exigirse demasiado puede ser un problema, aprender a ajustar las pretensiones también es escalada, no hace falta irse a los extremos tío, ...de bigwall a tocho jajaja

    Un Saludo y enhorabuena por el viote.

    ResponElimina
  2. Ep! Et fa vergonya fer esportiva i obres aquests viotes?
    Ja m'agradaria a mi, que tampoc passo de V.
    Quina por fan aquests ganxos! Això de falcar-los amb fustes no ens ho va ensenyar el Bullaroles el dissabte passat... Vet aquí una lliçó fotogràfica la d'aquesta entrada.

    ResponElimina
  3. Bona aquesta!!, un cop mes has sapigut treure-li petroli a una altre paret.
    Autentica aventura alpina la teva i on no cal trepitjar neu, perque fred dono per fet que vas passar un munt, quins pebrots! i despres tens la sensacio d'estar fent el ridicul?.
    Mentres tinguis il.lusio per descobrir i obrir nous llocs i lineas estaras ben viu i aixo es el que realment importa. Deixat de xorrades de que si t'arrastres, que si no fas grau, que si....

    Ens veiem!

    ResponElimina
  4. Bona tasca " jaume"
    J coma

    ResponElimina
  5. Felicitats Paca! Té pinta de ser boníssima! .. i mentre esperem aquest final que no volem que arribi, anem-nos-en a tibar, no?

    ResponElimina
  6. dèu ni dó, quina mostra d' imaginació de seguros més plàstica amb les a-fotos...salut

    ResponElimina
  7. Collons xaval!!! Només de veuret tant abrigat ja em fas venir pell de gallina!!! I no m'estranya que t'hagi costat, amb tanta roba no et pots ni moure, jeje!! Quan et tornis a queixar per fred... serè jo qui et clavarà un bong a l'orella.

    Vejam si ens trobem algun dia crack i et dono el que et dec.

    Parce.

    ResponElimina
  8. Ep, Jaume, si lligo la data amb el nom de la via veig que ja saps que "els reis són els pares". Renoi, I quin obsequi més bonic li has fet al teu!

    ResponElimina
  9. Hola jaume, sóc l'oriol de lleida, quina linia més guapa t'ha quedat! Les fotos genials, m'han donat idees com per exemple falcar el ganxet, o el plom i el merlet ajuntats amb la cinta..o els dos bongs enllaçats..una altra lliçó d'artifo d'un gran mestre com tu.
    Per cert, ja tinc material d'artifo, i algun dia je l'he anat a provar en alguna roca(sense que hi hagi via,fisuretes de pocs metres i amb sabina per baixar jeje, que encara em falta rodament per a ficarme en una via). Per cert no em contestes al correus, nose si et van arribar les fotos d'aquell dia a montserrat.

    PD: el grau es una il·lusió, no t'hi capfiquis.

    Oriol Segura

    ResponElimina
  10. Ostres noi ,tu si que ets tot un artista !

    ResponElimina
  11. Escalada en sentit pur Jaume, gràcies per la lliçó gràfica.
    No defalleixis i mentre disfrutis, no et plantegis deixar-ho que sort en tenim de mestres com tu els que quan no tenim un bolt aprop malfiem de les assegurances.

    ResponElimina
  12. Felicitats...aquesta fa una pinta bonissima...tant plorar i segur que quan un va d aquest pal els graus son estratosferics...
    Bow, no crec que deixis mai d escalar, no pots...tu ets escalada
    Jo semore he dit que ja hi ha temps per deixar.ho, que quan en tingui 90 anire en cadira de roda pel camping, flashejant enlloc de mirar obres i criticar.les...igual pero en versio.friki.
    En serio, coneixent el lloc aquesta darrera fa una pinta bonisssima!!!!
    Felicitats de nou, bowas!!!! Sempre amunt!!!

    ResponElimina
  13. Ep Jaume. Gracies per la magistral lliço grafica de com assegurar una placa montserratina. I no et queixis tant, que si estant en baixa forma ets capaç d´obrir vies com aquesta, encara et queda molta corda... Tot esta en el cap, i tu el deus tenir molt ben posat per fer el que fas. Ja ens agradaria a els "mortals" escalar la meitat de be que tu.
    Marti.

    ResponElimina
  14. El trabajo te impide hacer bigwall de varios días en pared como antes o al menos tan a menudo?
    Rediseñate, reinventate y busca que tipo de actividades en el mundo de la escalada puedes hacer con el nuevo escenario.
    Que dá verguenza escalar mal en el V/V+? Los cojones, cada uno tiene sus verguenzas al ridiculo y sus miedos y tus miedos se me antojan pequeños y tu preocupación por hacer el ridículo escalando en libre sin sentido porque si escalas con gente experimentada todos sabemos que antes o después tendremos una racha mala o simplemente bajaremos el nivel para siempre y no subiremos por donde antes subíamos, ¿y qué? no pasa nada. Mi mujer me sigue queriendo y se me cae el pelo, a ella le ha salido tripita y me sigue poniendo, y el día que me ponga menos la seguiré queriendo.
    Si vas con poco grado en libre busca compañeros y vías a la medida de lo que te encaja (por ejemplo vías que combinan artifo con libre obligado a tu gusto) que haberlos ailos (esta palabra no existe).
    Y sobre todo pedazo de cabrón pasatelo bien, el respeto del colectivo de escaladores lo tienes más que ganado, no tengas verguenza de nada.

    El del Domingo 17.

    ResponElimina
  15. THE JOSE:Gracias.quizàs si que soy un poco ploramiques...

    SERGI C: falcar gantxos...o engantxar-los amb cinta americana!

    JOSEP I LAURA:Merci!,potser si que son xorrades...

    JCOMA:Bé,anirem a la teva via del dit,ok?

    BULLAS:Abans del final,pasarem per dimonis no?

    Joan:quan la roca dóna,l`artifo es fascinant...

    PARCE: no es la roba,es el que hi ha a sota...

    GIRBÉN:Mestre!com sempre,observes coses que els demés no sabem veure...genial!

    ORIOL: fotos guays.Si ja tens material,canya al martell!

    XAVI :mentider!,El teu treball ningú el pot reperir com Tu,qualsevol via meva si...

    JAUMEGRIMP: Encantat de conèixe`t!Salut i aventura.

    TRANkI:espero poguer acompanyar-te al càmping quan tinguem 90 anys,per que voldrà dir que hem trepat molt!

    MARTI:Tu ho has dit:tot està en el cap,però...hi quan ja no hi queda res al cap?

    MAÑO SABIO DEL DOMINGO 17:Gracias.La próxima salida verás a lo que me refiero...Gran consejo lo de "reinventarme"...,pero el Big wall es tant guay!...






    ResponElimina
  16. Cuant Volguis " Jaume"
    J Coma

    ResponElimina
  17. Paca,
    Et diré una cosa. Encara recordo quan vaig fer la GAM a Diables allà pel... Collons, no m'enrecordo. Acabaves d'obrir la Festa i em va sorpendre veure algunes assegurançes noves tan a prop del rovell (encara era així) d'on estavem penjats. Aleshores vaig pensar: Quines ganes aquest Paca de ficar-se aquí, com si no hi hagués llocs més lluny per anar a obrir. La impressió, haig de confessar, no va ser bona. Amb els anys, però, i sobretot, a partir de la Internet, he anat seguint la teva activitat aquell regust amargant s'ha esvaït. No hi ha dilluns que no em passi pel teu web i disfruti de els teves batalletes, els comentaris que fas i les imatges que hi penges.
    Continua tio, som molts els que no fem més que V+, que tenim al·lèrgia a l'esportiva i que no arribem ni a l'últim graó dels teus estreps. Ets de les poques cabres montserratines autèntiques que queden.

    ResponElimina