Translate

diumenge, 16 de febrer del 2014

APERTURES INTERNACIONALS (el per què de tot plegat

Em considero un escalador local a nivell de Catalunya,però també he tingut les meves escapadetes per obrir vies noves al estranger.Són poques però intenses.

                                                                                 

              ESPAÑA:


                                                               

Gran via començada per mí i acabada amb el mestre Ballart uns anys més tard.6 expansions en 300 mts donen fe de l`aventura.Artifo molt desplomat i lliure a protegir.El 6c,vaig veure lluitar al Armand a punt de caure.Un cop superat el pas,col.loca 2 tascons en un forat ,es despenja 2mts  i posa una expansió per que "aqui els hi costarà una mica"...Increíble!

El nom es evident.









Viot sense expansions.No hem vàrem usar ni treure tal com diu una infecte guía d`un polèmic autor.Ens acusen sense proves i la guía queda per sempre,però la nostra conciència està neta i al mentider així de malament  li va,enfrontat amb vàris escaladors de renom per les seves mentides.

Viot de molta feina on la clau es el muntatge de les reunions.Personaltment,no crec que sigui més d`A3,això si,A3 apretat!

L`última via en la que vaig escalar  amb en Pelut.

Calcular molts dies i molta droga per próximes repeticions

Tot natural.






Via 100% Ballart,Jo vaig obrir els trams d`Artifo.

Cim maco per una escalada expo.stil.


















Solitaria i grandiosa paret.Via d`artifo on hi vaig pasar 7 dies.Al cim si pot accedir amb 4x4 per recollir els trastos.Només vaig rebre la visita d`un helicòpter de la guàrdia civil al tercer dia d`estança.S`hem va caure el rapelador i a la nit,vaig trucar al Albert Salvadó per que m`expliqués com rapelar amb 2 mosquetons.Jo ja ho sabía,però volia una segona opinió per asegurar-me.
Via de feina en un paradís.














         La via més fàcil per accedir al cim desde el refugi.Després dels meus 9 fracasos a la cara Oest,vaig obrir la meva pròpia via a la paret per un lloc molt evident:la paret dels tiros de la torca.Via asequible però s`ha d`escalar.S`ha fet en lliure(6c+) i en solo integral (menys el llarg Ae).Recomenable.













CANADA:

             Lloc d`ensomni totalment recomenable.Amb el Marc Arbós,que ja hi havia estat uns anys abans,vem tardar 3 dies previa preparació per disfrutar del cim.3i4 llarg acollonant.Predicció meteorològica local 100% fiable (adivinen fins i tot l`hora que plourà) Grans vacances.
















MELILLA: Una vieta de tres llargs als penya-segats de Rostrogordo amb material casolà i militar.IV+ sense ressenya.

També les vies de la Paret d`Aragó (que no s`hem enfadin els Manyicos).


...I fins aqui el recull de vies obertes.Anirem afegin fins que la mort ens a separi!                                 

5 comentaris:

  1. Paca, Paca... eres incorregible y un provocador.

    Un abrazo, Chavi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sin animo de ofender,es lo que pienso....libertad de ser!!

      Elimina
  2. Hola, no es veu la ressenya de la Melilla i em faria molta gracia veure-la ja que m'he "pelat" unes quantes guardies a l'heliport i al polvori sobre el penya-segat.

    ResponElimina
  3. Jaume es evident que el qui fa o ha fet te que aguantar certa intolerancia i mes cuant ha sigut una realitçacio per part de no locals ........Ni cas.........La difamacio la calumnia i la insinuacio formen part de certes practiques perverses per part del contrincant cuant no te arguments creibles per contrarestar la opinio del adversari ( Khan)
    J Coma

    ResponElimina
  4. M'encanta Paca. Apertures internacionals... en primer lloc: Espanya! jajajaja si senyor, amb 2 collons!! Que es vagin acostumant.

    ResponElimina