Translate

dijous, 12 de gener del 2012

MONTREBEI JA ES UNA MERDA

                                        PARET DE CATALUNYA:

   Primer va ser la"compra" per part de Caixa catalunya dels terrenys amb la consequent promoció/massificasió.Després l`arrenjament exagerat i asfaltat de les pistes.Mes endevant,la nefasta gestió mediambiental per par de IU.Els escaladors tampoc hem fet be les coses(festes,"raves",no respectar el camp i el prat al aparcar,cas Maximo Murcia,cas "Escanyapobres",excés de vies ferrades, etc)

                                        PARET  D`ARAGO:

ELs hereus de l`Estall van fer mobing al Santiago Domingo per fotre´l fora.Els mateixos hereus presionen amb armes de foc incloses al personal a marxar de la zona.Construcciò de cases pareades al poble de Montgai(inacabades i esquelètiques)Cadenes ilegal per accedir a Montgai i barrera desmesurada per anar al cim.Deplorable reconstrucció de Montfalco amb la consequent pista d`accès nova apta per tràilers i maquinaria pesada,kilos de pintura groga per baixar del cim...

...i ara això:
                                                                    

...

...LA GRAN XAPUSA! : Suposo que moguts per l`enveja de l`altre costat,estàn construin un camí a la paret d`Aragò arrasant amb lo que faci falta.

El pitjor es que està fet amb una fusta(rollo ecologic i tal)de molt mala qualitat(sense barnisar,ja està esqueixada),i les travesses estan collades només amb un petit tornillo de ferretaria(molt precari)          

això contrasta amb la qualitat del ferro:


FULL EQUIP

                                                               ...i nosaltres discutin de re-equipaments!!

Tot plegat molt lamentable...no sé cap a on ens portarà tot això...

Unaltre cosa:ha fet una "canal" tallant tot per tal de tirar les sobres cap el pantà:                     al peu de la canal hi havia força ampolles d`aigua,alguna garrafa de gasoil i pot de oli per motors com aquest:

en fi,vist el panorama,vaig agafar la canoa i vaig tornar a Corçà molt trist...el pantà està tant baix,que deixa entreveure algunes construccions...

i la sorna final:JUAS,JUAS!!

                                                                           
                                                                           
                                                                                 ------------------  
                                                                                                                            

PD:Aprofiteu per anar a la paret d`Arago desde Catalunya,es pasa pràcticament sense mullar-se!!!:

                         
                                                                             
                     
                                                                                                                                                 

22 comentaris:

 1. Doncs sembla que anem cap aquí..., i no només a l'Aragó!!

  ResponElimina
 2. VAia tela, aquest es el futur que ens espera.

  Salut PAca

  ResponElimina
 3. poc a poc ho anem depredrant tot
  una llàstima.
  i tenen els collons de dir que aturen les obres del caminet (passarel.la penjada de la paret) en consideració als ocells...

  fa plorar

  en fi, cada cop soc més conscient de la sort que he tingut de conéixer Montrebei quan era mig salvatge. Temps no tan llunyans.

  ResponElimina
 4. Gracies Paca, sempre cal que algú ens obri els ulls... Mola pensar amb quan ho vam conèixer però això no hauria de calmar-nos!
  Aquest és el món en el que vivim, quina llàstima, pels pobres ocells vull dir!
  Atenció amb Busa, Peguera, Vall del Lord i Navés, i un llarg etcetr segurament, sembla ser que s'ha obert la caixa anticrisi... i ara l'especulació i destrucció es promociona i premia.
  Alguna cosa haurem de fer...
  chuek

  ResponElimina
 5. Deu n'hi do amb la via, una nova dimensió de l'equipament. Ara només queda que ens prohibexin l'escalada.

  ResponElimina
 6. Cal denunciar aquests abusos, gràcies Paca per donar-ho a conèixer, la FEEC hauria de posicionar-se, però ja veurem...

  ResponElimina
 7. El nostre estimat congost, ha estat amenaçat constantment per diferents projectes de dimensions monstruoses. Inicialment pel projecte de carretera (autovia) que hauria d'unir Lleida amb la vall d'Aran. Posteriorment l'amenaça de ser travessada per l'autopista elèctrica. Cap allà al 2008 hi va haver la pluja d'al·legacions contra ENDESA pel projecte de construcció d'una presa a l'entrada del congost. La historia no acaba amb el projecte urbanístic que tenen en ment. La plataforma per la defensa del Montsec porta més de 20 anys en la lluita (no armada de moment) pels drets d'ús d'un patrimoni natural i cultural digne de conservar com és MontRebei. La majoria dels membres no són escaladors. Si quelcom se sent ferit pel que s'està fent, que es pronuncii mitjançant les (poques) eines legals que tenim, pero han resultat efectives en projectes descomunals. La FEEC, lamentablement no s'ha pronunciat, ni ho farà, ja que el preu de les poltrones d'aquesta institució estan massa ben preuades per defensar un paraís vertical com MontRebei.
  Res, el futur esdevé l'obra del treball present.
  Salut i roca!
  German

  ResponElimina
 8. Absolutament lamentable!! La foto pnoràmica és acollonant. T'ho expliquen i no t'ho creus. I si a sobre diuen que han aturat les obres perquè és l'època de nidificació... pues apaga y vamonos... La cosa es converteix en un acudit dolent.. Dolent i amb mala baba!

  Això sí: seguint la tònica del país, la contrucció es nota d'una altíssima qualitat. Veuràs quan comencin a caure pedretes amb la passarel·la plena de iaios del inserso. Va a ser pa'cagarse... Això si no cau algun pedrot i s'endú tot el tinglado fins al pantà!

  ResponElimina
 9. Per cert Paca.. Se't veu full equiped amb el xalequillo antinaufragios i el forro de paramecis.. suposo que debies portar prismàtics...


  Apa,
  Salut i esllavissades

  ResponElimina
 10. Increïble !!! Estic flipat quins pebrots. Merci Paca per l'info

  ResponElimina
 11. es per enviar còpia a can ecologista...... el que me fa por és que s'ecandalitzin més del compte.....

  ResponElimina
 12. eyy paca, espero que no te importe copiar y pegar el contenido de tu blog en el mio, ya que me parece de suma importancia que los que estamos por aqui abajo nos enteremos por donde van las cosas, gracias por la info, si hay algun problema lo quito y punto.

  ResponElimina
 13. El German malauradament té molta raó, som un col.lectiu potencialment molt potent, però representat pers per una FEEC que no sap més que vendre competicions i figurar!! malauradament jo també penso que no diran res en contra, ni tan sols es pronunciaran, German com podem aderir-nos o podem donar-vos suport a la Plataforma? pensa que a les entitats excursionistes som molts els que estem al vostre costat.

  ResponElimina
 14. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 15. Ara penso: quina sort que el meu fill encara pugui recordar el tou de palla de la pallissa o la travessa del congost amb caiac...
  El que resulta contradictori, per no dir cínic, és la quantitat enorme de duros que es gasten en una cosa anomenada CDAN (Centro de Arte y Naturaleza), amb seu a Osca, on no paren de fer simposis on tot d'experts xerren i xerren del paisatge, de la seva importància, de necessitat d'una ètica que el sostingui, etc, etc... Discussions que, més tard, acaben publicades en uns llibres tan interessants com allunyats de la realitat.
  Bona feina, PACA! I sort que una bona remada esbrava força. Imagino com deu coure la cosa en calent.

  ResponElimina
 16. Senyors encara no està tot vist. De moment encara hi podem escalar.

  Paca tens un mail privat.

  Parce.

  ResponElimina
 17. Algun dia quan s'aixequin les catifes d'Aramon faran tanta pudor com les de Valencia o Ses Illes.
  De mentres aquest "dinamitzadors rurals" tenen tota l'impunitat i les lleis que es fan ells a la seva mida del seu costat.
  Esperem que la millor força ecologica dels darrers anys (la crisis) aqui tambe acabi imposant la seva llei, abans que no sigui massa tard.

  MONTREBEI SALVATJE!

  ResponElimina
 18. Aquí hi ha més info.
  http://www.heraldo.es/noticias/huesca/un_camino_natural_volvera_unir_las_dos_orillas_del_rio_noguera_ribagorzana.html#com

  ResponElimina
 19. Quina por de muntatge! Fa canguelo vist de prop i vist de lluny fa pena!
  Estic amb el Bullas...collons paca quin chalequito ..ni el David Hasselhoff de vigilantes de la playa! ;)

  ResponElimina
 20. Increïble!! però què és això???

  Vinga, ja n'hi ha prou de Montrebei. Torneu tots ara mateix cap a Montserrat!!

  Dalton's

  ResponElimina
 21. Què fort! I després es queixen dels escaladors...i nosaltres enfadant-nos els uns amb els altres quan "l'enemic" està "ahí fuera". En fi...

  ResponElimina