Translate

dimarts, 18 de setembre del 2012

MONTSERRAT RIMEMBER GÜEN

Montserrat,Ca la Montse,el Paradís...digueu-li com vulgueu!.Aqui es on hem vaig "doctorar" en escalada(apendre va ser a  a sant Llorenç del Munt)i remenant" en el baul dels recuerdus "(aaaoooaaa!)he trobat alxó:


1 :L`AERI DE LA PARET DE L`AERI :
                                                                     
...,Per que la joventut ho sàpiga,la paret més gran de Montserrat es diu així per l`artilugi que pujava als turistes al cim i baixava (a vegades gratuitament) als escaladors al cotxe.

Al cap d`uns anys que ja no funcionava,les cabines restaven penjades al mig i amb el vent,feien un soroll inquietant...

A en Victor, el "portugues",no se li va ocorre unaltre cosa que fer-hi un vivac a dins d`una de les cabines,i es va despenjar desde l`estació superior del telefèric amb una espècie de prusiks gegans que envoltaven el cable.L`endemà del vivac,seguir baixant fins la carretera amb la mateixa tècnica.Suposo que d`aquesta experiència,se li va ocorre lo de les tirolines gegans.

Imprescindible el llibre d`en Josep batlle ( el "Rubio") per entendre la magnitud de l`obra realitzada.Està publicat per l`ajuntament de Monistrol.

2  PUNSOLA RENIU AL CAVALL BERNAT:

                                                Doncs si,sóc Jo amb 16 anys fent la meva primera via a parets nord de Montserrat.Em va agradar tant que amnb els anys,la vaig arribar a fer unes 11 vegades.Una de les ültimes vegades, amb el "Moñas" de primer i Jo al darrera,va sortir-me totya en lliure menys 1 A0 al penúltim llarg.La varem fer en 4 hores....Quins Temps!

Una pregunta:El pitó que es veu a la foto,encara hi és?

3 EL CAVALL BERNAT SENSE MORENETA:
                                                                                       
                                                                             
Hi va haver un temps,que al cim del Cavall la Moreneta no hi era: va ser arrancada i tirada  a la canal d`on va ser rescatada uns mesos més tard.Va ser notícia als principals diaris del País.No entenc per que es va fer aquesta acció,però si algu s`anima i vol tirar coses avall per que li molesten...que tal si tirem el Peatge del Monas?

4 EL VIVAC DE LA CÒSMICA(paret de Diables)

                                                                                     

                                                                                 Una petita repisa( abocada en un buit impressionant) per una persona i equipada amb 17 burins per les hamaques de reixa,fan d`aquesta reunió un lloc inigualable per meditar.Tambe disposava d`un cendrer robat dels ferrocarrils catalans que anava molt bé.A la foto,amb la "coneguda" hamaca blava (en aquella época encara no sabia volar) el vivac encara era més confortable,i lo que fumaves,encara tenia millor gust i millor efecte!...        

4 VIA GAM DE DIABLES

                                                         
Via molt bona...fins que es va re-equipar!:Aleshores,ens penjavem de burins ruinossos (a la foto,el tercer està petat amb baguetilles) i erem feliços! a la sortida,un pitó i un tac de fusta et posaven "a puesto", i sota els peus,res de res.Amb el re-equipament,s`ha guanyat en seguretat però s´ha perdut en autenticitat!!


5 ESPERO PUIGRÓS (Serrast del moro)

                                                                                 
Variant de sortida de la "Casas-Chani",es el sostre més alt de Montserrat.Es una proa descomunalment preciosa,tota en Ae de burils de l`época(menys per arribar arran de sostre,A2)i desconec el seu estat actual.Un re.equipament ben fet(expansió per expansió) no estaria malament.

                                                             ............................

Els escaladors d`avui en dia no s`haurien de perdre aquestes joies,amb lo bé que escalen,no s`ho mereixen.

próximament,més...


7 comentaris:

 1. Molt txules les fotos! el que has de fer PAca és no deixar que es perdi tota aquesta experiencia acumulada, tècnica i batalletes. Hi ha molta gent que frisa per escoltar-te i apendre de tu, nen!! A veure si t'enganyem i vens un dia al GEDE a donar-nos quatre "collejas"!!

  Roger de Gràcia

  ResponElimina
 2. Paca, com es titula el llibre del Rubio??? merci crak!

  ResponElimina
 3. Guapo post!

  Kalamontse

  "L'aeri de Sant Jeroni de Montserrat" (1922-1987)
  Josep Batlle

  Monografies Monistrolenques, 5
  Abril, 1997

  Un llibre maquissim!!
  Salud

  ResponElimina
 4. bones fotos que te guarden bon records
  J Coma

  ResponElimina
 5. Hey supermannn!!! Kins temps eh? La Punsola esta rebentadissima a bolts, i el piyo que dius crec que era una xapacocacola que fijo que no hi es....
  El vivac de la Cosmica el vam homologar sense hamaca i a pèl...ara entnc perque estava la r cosida a burins!!!! Amb hamaca seria increïble fer.lo en alguna de lesdues reunions següents....
  Flipo amb el Pires....

  TOT AQUEST BAGATGE no es pot perdre siuplau....volm tralla heavy...per mi les fotos de la Alternativa...les millors...increïbles...ntre elles, alguna anecdota i veure un paio caure.hi en directe des de la Lluis Creus.TIM, ha quedat com un monstre inexpugnable...i es de es qe hauria de fer!!!!!!!!!!!

  ResponElimina
 6. llegir aquestes entrades (o textos) teves sobre escalades, presents i passades, porten records extraordinaris.

  abraçada paca, per això i per tot. cuida't amic

  ResponElimina