Translate

dimecres, 4 de desembre del 2013

MISTERI RESOLT? A2+

Montserrat.Cara nord d`Agulles.Boteruda del gra:

                                                                       

Per aquesta paret i discorre una sola ruta : la PRELUDI 6B-A4. Vión  obert per la dura cordadaJan Casas-Xavi Cullell sense repetició fins aquest any(Muchachito& company).Segons la ressenya original,els 2 ultims llargs s`els van trobar oberts per dalt.Jo no tinc nivell per anarr-hi,però si que tinc uns bons prismàtics per repetir-la "a vista"...i mirant i mirant,descobreixo això:


Una reunió vuitantera a uns 20 mts del terra amb dues cintes ronyoses de l`època.La curiositat em mata,agafo material y obro un primer llarg fins a la reunió.


algun pas curiós....

bastant pitó falcat lateral...

...i algun burí posat per mi.La reunió es d`espits amb chapes de burils i aquelles anelles peltz per a sostres:


Desde aquesta reunió,amb els prismàtics,diviso unaltre més amunt,i Jo cap allà. fins la meitat del segon llarg,la roca es crunchy per culpa dels incendis.Durant la pujada,faig un parell de retocs per estalviar-me el burilar,fins que trobo 2 forats d`espits mètrica 10 que aprofito per pitonarlos a fondo...


alguns merlets ajuden a la progresió....


i bastantes bones falques saltejades amb algun plom i gantxo...


buf!,hem canso molt i no arribo a la R.En monto una amb burils nous i amb algo més...La sortida del seguent llarg es picant però fàcil....fins una ristra de chapes rovellades que em porten a la R3,vuitantera a tope també!El  seguent llarg es pràcticament un Ae amb algun pas aillat de falca.


i al final,monto una reunió per sota de la R3 de la PRELUDI per no coincidir amb Ella.A partir d`aqui,cal continuar per la Preludi o rapelar.

--------------------
No la considero una nova via oberta,he pujat per una línea prefabricada per dalt i no acabada. de totes maneres,la resenya:

(foto cortesia d`en buitri)

L`únic servei d`aquesta "via" es poguer observar relativament aprop  els fantasmes de la Preludi.

PD: si algú te + informació...

11 comentaris:

 1. Miro las fotos e intento grabarlas en mi memoria especialmente los lazados de bolos.

  Es como hacer un curso de escalada artificial por internet.

  De verdad que se aprende y se cogen ideas viendo tus fotos.

  Un abrazo, Chavi

  ResponElimina
 2. Aixor es una via inacabada del Enric Poblet i Ramon Reina cap a principis dels 90 No esta equipada per dalt
  Cordialment J Coma

  ResponElimina
  Respostes
  1. als2 primers llargs,no hi havia res,només 2 forats de taladro .esta oberta per dalt i amb mentalitat esportiva.

   Elimina
  2. Pot esser pero...... A vegades el rodillitas feia coses raras A la via " la que no estava abierta " La tirada dificil tambe esta equipada per dalt pero previament varen pujar per una fisura del costat en A2 o....+....- Yo tenia constancia de un intent inacabat de enric i Ramon Reina i no se si mon germa vare colaborar
   J Coma

   Elimina
 3. No s'havia prohibit l'us del trepant??

  ResponElimina
  Respostes
  1. Aquesta via es va fer abans de l`assamblea,no es d`aquesta setmana....exactament,qué aportes amb aquest comentari?

   Elimina
 4. L'estavem equipant per dalt amb en Llorenç Estrader, l'intenció era acabar-la i cada cop que ens veiem sortia el tema, la realitat va ser que el temps va anar passant, i no vam anar-hi mai més.
  Llàstima que pensis que sols serveix per mirar la Preludi, la via sortia maca. El primer llarg un pèl crostós degut a un incendi de feia poc i va ser el responsable de no acabarla el primer cop que vam anar-hi.

  Ramon Reina

  ResponElimina
  Respostes
  1. hey! no hem referia a la teva via(o projecte),hem referia a lo que Jo he obert,que es tant lleig que només hem va servir a Mí per observar d`aprop la Preludi.Ho sento!.Si vols,pots anar-hi i obrir-la,pràcticament no hi he posat res fixe, però els 2 primers llargs son molt dolens(la roca)

   Elimina
  2. Otia ramon cuant de temps Aveura si coincidim algun dia Records a la Silvia i que haigui salut
   J Coma

   Elimina
 5. Molt bons recursos per assegurar i progressar, ara Jaume, el més bò el cúbit de Cabra amb cordinillo groc que entafores al forat!!! això sí és un òs de via jajaja!!

  ResponElimina
 6. Paca, ganes de tocar allò que no zona ( Dalton), el trepan no està prohibit ni el prohibirán, son misteris o miracles Momtserratins, com el d'aquesta via.

  salut i vista

  ResponElimina