Translate

dilluns, 30 de desembre del 2013

MONTSERRAT(EL PERQUÈ DE TOT PLEGAT)


                                                                                 

Petit recull de vies obertes per Mi a ca la Montse i breu comentari si s`escau.

Via oberta després d`una aturada parcial de 2 anys sense trepar.Grau desfassadíssim (baixeu un grau a tot).Xemeneia guapa i 3 ultims llargs amb ambient.A mí m`agrada molt,però als repetidors en general gens.Sortida en lliure al penúltim llarg antològica.Roca dolenta millorant amb l`alçada.

Dedicada al rey del timbal.Els dos primers llargs son l`escusa per arribar a les fisures finals.Molt acrobàtica.Pim pim pam pam...assuuucar!

Reventasomis per que el somni era pujar sense reventar la roca.Nombrosos picats per llarg.Via monolítica però amb cinque llarg maco.

Segurament,la via més difícil D`Europa,així de clar.Aquesta via hem fa replantejar de dalt a baix tot el tema d`Artifo.El grau ressenyat no mostra el grau real de la via (A5).M`agradaría que algun especialista la repetís, menys el que destroça amb foradets a cada pam les vies més inportants d`artificial del país.

Companyia inolvidable.

Travessar el desplom del 6 llarg sense expansions va ser una passada!Via amb molt d`anbient i amb tant sols 1 gantxo picat en tota la via,cosa que va provocar al gran J.M.Alsina la decisió de no anar a repetir-la.
Només els 3 primers llargs son guapos,la resta es escusa per arribar a dalt.


Via descuneguda però guapíssima.Via numero 100 de les meves apertures.Aqui vaig decidir plegar d`escalar...però després de 2 anys aturat,no ho vaig aconseguir.La línea ja la tenía clitxada en Ballart en un dibuix en una foto allà per els anys 70!.
Dedicada al Teixi quan va morir.Gran companya la Isa (l`altre aperturista),el nom va ser ideia seva.


Preciosa via de feina.al segon llarg,hi ha un mega bong de la NOSE del Capitán.Algú a posat una chapa de més al segon llarg.RECOMANABLE.

Dedicadada al meu amic Manolo Primero el Grande,quan va morir.S`ha intentat en lliure.El primer llarg,era obert d`abans.


Bona via amb poques assegurances.Començament just enfront de la Gesam de Patriarques.Expo.
Dedicada ala meva furgo Nissan Vanette "Bety" quan va morir.Ultima reunió sense expansius,però es pot clavat 10 V en un llavi genial.Vión. Quan es va obrir,van ser els llargs en placa amb més metres sense expansions,per això ho vam graduar d`A5.Amb les repeticions,s`han regraduat els A5 a A4,però curiosament,l` últim llarg,l`han  regraduat a A4+.Vaig apendre molt del company.

Primera via oberta a Montserrat per Mí.340 spits fan d`aquesta via la meva vergonya particular.Les chapes hem van costar 25 pts i es solen trencar bastant.Les vaig camviant sovint.Necessita una restauració.

El meu màxim en Artifo.L`intenció era pasar per el mig de la bavaressa de l`Electric,i vaig fer alguns passos,però tot resonava i vaig baixar i vaig aprofitar el llarg de la bavaressa.Després de molts anys,té una repetició.Duran l`overtura,hem van robar tot el material que tenia a Plaça Catalunya.Un vión personal.Via per apendre.S`ha apurat bastant amb lliure.Te alguns picats,sobretot al tercer llarg.L`última via en la que vaig fer vivac amb hamaca de reixa.Actualment,té una entrada independent que la fa" més via".       

Murs guapus amb l`excusa d`agafar les bones fisures verges dels 2 últims llargs.


Murs no tan macos per arribar als 2 bons últims llargs.Bastant equipada amb algún tram obligat.Oberta a la que va ser,junt amb Mí, guarda de Sta Ceci durant un any.

Dedicada al "Bairon" quan va morir.Lliure a discreció!Roca variable amb un penúltim llarg d`ensomni.


Dedicada a la filla d`en Julian Màrmol.Oberta amb la mare de la criatura.Fins avui,sense repetició.


FESTA: Via fàcil d`iniciació al artifo.Increíblement,s`ha apurat tota en lliure.

LOLA:La més fàcil de la paret.Ultim llarg deplorable,també ha sigut apurada en lliure.
Quant va nèixer la meva filla,al cap de tres dies i com a bon pare escaquejador,vaig obrir aquesta via.Una repetició coneguda.
 Oberta amb molt de fred,murs de gran qualitat en forats.Ultim llarg comú amb la via "Esperó de l`Alba".Recent via dedicada a dos bons amics.Ja té una repetició per l`investigador Hita,que tot ho busca.Roca a controlar.
L`Excusa dels 3 primers llargs et fan arribar a una bavaressa tipo "Elèctric",un desplom guay i a una xemeneia penjada.
Bonica via amagada amb roca típica i quasi tota per fisures.Dedicada al millor escalador del Massís en aquells anys.Brutal via amb roca boníssima.Oberta amb un gran coneixedor del masís,en Dani va escalar el penúltim llarg d`una manera supèrba.Té una repetició i hem temo que la via ja no es la mateixa...

Variant de sortida directe de la "Diedre d`Agost" Ambientasso i merlets increíbles. Ruta fàcil que va a buscar un sostre somital.
Via guapa de fisures ideal per cursetistes.Algunes repeticions,l`ùltima bastant recent i afegint alguna expansió de més a alguna reunió.


Dedicada al Miquel Blanco (ey!,és viu eh!).Tres llargs bons i final "campi qui pugui".
Segona via oberta per mí a Montserrat.A partir del tercer llarg, mola.Apurat el tercer llarg (6a+).El nom original es Crisèmil (De Cristina i Emili).


Jo volia pujar al Dit,però totes les vies són superdifícls,per això vaig obrir la meva via,això si,una miqueta exigent per no pertorbar la tranquilitat del seu cim (no com fan altres en Ae).

Dedicada irònicament a un crític,en aquells temps era "el dit del mitg",actualment es el dit "Pulgar".Obra mestra d`un gran mestre.Benvinguts a la Por.GRAN MARCEL!
Es que tenía ganes de veure la bauma i al final vaig acabar fins dalt.L`A4 no es tal.
Oberta quan començava a sortir-me pantxeta. Actualment s`ha fet en lliure TRAD per 2 especialistes:GERBER I POLLITO,resultant 7b+ a equipar.Jo ho vaig veure en directe i es lo més emocionat (i bèstia) que han vist els meu ulls en Paret.

Vieta sense pretensions pero en una paret nova! Dedicada a una amiga que morí de Càncer somrient...sempre somrient...


Festival del forat.2ºn llarg excepcional.
Ingenieria vertical.En Ricard Darder es un monstre! Via boníssima amb ambient de 1ª


                                                        --------------------------------------------------

Al Tossal Rodó,tinc una via anomenada "Pasa`m un donuts" sense resenya A3-V+).


...POTSER ES PER TOT AIXÒ QUE ARA ESTIC BASTANT ACABAT...

5 comentaris:

 1. Moltes gracies Jaume A veura si ens veiem un dia Tens un bon repertori de tots gustos i colors ¡¡¡¡ Clar que si¡¡¡¡¡¡¡
  J Coma

  ResponElimina
 2. Si que estàs acabat, Paca, però acabat de començar!
  Dius que és un petit resum..., ¿de quantes estaríem parlant?
  Que al 2014 tot et siguin forats guapos, merlets prominents i claus a fons!

  ResponElimina
 3. Felicitats per les vies! i grácies per les ressenyes;
  Una pregunta: ¿podríes dir quina d´aquestes em recomanes per fer uns "pinitos" amb artificial?
  ..Vaig fer un taller amb els maquines amb qui vareu obrir la via del platan. Ara em cal "terreny de joc"...per aprendre/curtirme!
  ...moltes grácies, bon any 2014 i moltes falques!

  Xavi

  ResponElimina
  Respostes
  1. festa de la roca roja,colíbrí,mareanegra...no sé,es questió d`anar provant.Feliç2014!

   Elimina
  2. Ole! Moltes gracies Paca! ...apuntades queden com a deures... ....ara que començo el paro tinc temps per fotra-li canya!
   Ets el mijor!

   Xavi

   Elimina